Categorie: Informatie
Datum: 15 juli 2020

UPS tijdelijke COVID-19 piektoeslag

Naar aanleiding van onze eerdere berichtgeving over de tijdelijke maatregelen als gevolg van het nieuwe coronavirus, willen we u informeren over het volgende. Na zorgvuldige overweging, gezien de toegenomen vraag naar luchtvrachtcapaciteit en de gestegen kosten om dezelfde service te kunnen blijven leveren in deze noodsituatie, heeft UPS besloten om een wereldwijde tijdelijke piektoeslag te implementeren.

Voor onze Europese klanten betekent dit dat, met ingang van 12 april 2020 tot nader order, een tijdelijke piektoeslag van toepassing zal zijn op zendingen vanuit de 19 landen in Europa1 naar alle bestemmingen wereldwijd. De toeslag wordt ook toegepast op importzendingen die in deze 19 landen worden geleverd en worden gefactureerd (bijv. Import Freight Collect-zendingen), evenals op zendingen tussen derde landen en die in een van deze 19 Europese landen worden betaald.

Concreet geldt deze toeslag voor de volgende services: UPS Worldwide Express®2, UPS Worldwide Express Freight®3, UPS Worldwide Expedited® en UPS Transborder Express4.

Deze situatie verandert voortdurend en de tijdelijke piektoeslag is onderhevig aan wijzigingen zonder voorafgaande kennisgeving als gevolg van de snel veranderende marktomstandigheden. Ga voor de laatste informatie over de wereldwijde tijdelijke piektoeslag naar ups.com.
In deze ongekende tijden is de efficiëntie en de flexibiliteit van ons netwerk van het grootste belang om de supply chain in beweging te houden. Onze prioriteit is om in deze onzekere tijden de best mogelijke service aan onze klanten te blijven bieden. Deze toeslag zorgt ervoor dat dit voor ons mogelijk is.

Voor meer informatie, kosten en landenoverzicht zie deze link naar UPS Piektoeslagen